Conversie optimalisatie goed gebruiken op je webshopConversie optimalisatie is cruciaal Als je online wilt groeien. Dit zorgt ervoor het je bezoekers zeker klanten worden, en niet alleen maar lezers aangaande je inhoud. Zonder conversie optimalisatie is daar nauwelijks online groei mogelijk, omdat er dan simpelweg geen omzetting van bezoekers naar klanten plaatsvindt. Kortom: conversie optimalisatie is belangrijk voor elke site die online succes wil behalen!

Conversie optimalisatie ondersteunt je uiteraard je online doelstellingen te behalen.Dit zorgt er namelijk voor dat je webshop beter converteert, en dat is precies wat je wilt Indien firma die online groeien wil.

Conversie optimalisatie is echter ook niet iedere keer even eenvoudig.je moet begrijpen daar waar je moet beginnen, en welke factoren van kracht zijn op de conversie van je webshop. Dus geven we in dit artikel tips aan conversie optimalisatie: op welke manier pak je dit aan, en welke factoren zijn essentieel?

Daar waar kun je het beste beginnen?Indien je conversie optimalisatie wilt toepassen op je site, is het belangrijk om te begrijpen daar waar je moet beginnen. je kan namelijk niet zomaar alles gaan veranderen op je webwinkel en verwachten het het automatisch leidt tot meer conversies. Daar is een strategie benodigd!

We raden daarom iedere keer aan om te starten betreffende het bepalen van je conversiedoelstelling. Wat wil je exact bereiken betreffende conversie optimalisatie? Wil je verdere aanvragen voor een offerte, meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief ofwel meer verkopen van je producten?

Zodra je weet hetgeen je wilt bereiken, is dit tijd om te gaan kijken naar de conversie van je website. Op welke manier converteert je webshop nu? welke pagina’s bezorgen conversies op, en welke ook niet? Op welke plekken verliest je website bezoekers, en hoe?

Dit soort inzichten kun je krijgen door conversieanalyse. je analyseert vervolgens de conversie op je webshop, en kijkt naar waar daar opties liggen voor verbetering. Zo weet je exact daar waar je met conversie optimalisatie aan zou kunnen gaan werken!


welke factoren zijn essentieel?Er zijn veel verschillende factoren die van toepassing zijn op de conversie van een site. Sommige van die factoren hebben te maken met de technische functionaliteit van je site, terwijl andere factoren verdere met de strekking van je webwinkel te maken hebben.

In het artikel hebben we de meest gebruikte conversiefactoren voor je op een rijtje opgesomt:


  • Snelheid van de website: een webwinkel moet snel laden, want bezoekers willen zelden lang wachten. een lange laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken, en dat is uiteraard niet hetgeen je wilt!

  • Gebruiksvriendelijkheid: een webshop moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de navigatie logisch in mekaar zit, en dat bezoekers snel mogen vinden wat ze zoeken.

  • Mooie inhoud: je webwinkel moet aantrekkelijke strekking hebben. De teksten behoren juist geschreven zijn, en de afbeeldingen aantrekkelijk en toepasselijk.

  • Geschikte call-to-actions: op je webwinkel dienen duidelijke call-to-actions te staan. Dit zijn buttons ofwel links die bezoekers naar de conversiepagina bijdragen, zoals een aanvraagformulier ofwel een ‘koop nu’ -knop.Wanneer je conversie optimalisatie wilt toepassen op je site, is het zeker belangrijk om te kijken naar die factoren. Wanneer één van deze factoren ook niet optimaal is, kan het negatieve kracht hebben op de conversie van je site.

De perfecte tools gebruiken


om conversie optimalisatie succesvol in te zetten, is het cruciaal om de perfecte tools te gebruiken. Deze tools helpen je immers met het meten van de conversie op je website, en leveren inzicht in welke factoren van kracht zijn op de conversie.

We raden dus iedere keer aan website om Google Analytics en Hotjar te gebruiken. Google Analytics geeft inzicht in hoe bezoekers betreffende je webwinkel interacteren, en Hotjar laat zien hoe bezoekers door je webwinkel navigeren. Deze inzichten kunnen je opweg helpen bij het opstellen van een conversiestrategie, en bij het bepalen waar je aan moet werken.

De passende conversie optimalisatie expert vinden


Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webshop, is dit belangrijk om de geschikte specialist te vinden. je kan immers niet alles zelf doen, en het is aangenaam om iemand te meer lezen hebben welke je kan helpen met advies en ondersteuning.

Wij raden dus iedere klik hier keer aan om een persoon in te schakelen die genoeg expertise heeft en veel getest heeft om te zien wat wel werkt en wat niet. een conversie optimalisatie specialist is gespecialiseerd in conversie, en weet exact hetgeen er benodigd is om de conversie van je webwinkel te optimaliseren. Ze hebben de juiste kennis en ervaring, en kunnen je helpen met het opstellen van een effectieve strategie.

Wanneer je een conversie optimalisatie specialist inschakelt, weet je absoluut dat je site in prima handen is. Je hoeft je vervolgens louter nog maar aan de gang te houden met het verrichten van de strategie, en niet met het ontwikkelen ervan. Dit bespaart je heel wat waardevolle tijd, en zorgt ervoor dat je conversie in aanzienlijke tijd krachtig gaat verbeteren!

Een betrouwbare conversie specialist is:


Om je verder opweg te helpen kan ik je je aanraden om een bezoek te brengen aan Sven Kersten van Spixels. Deze conversie specialist denkt met je mee en stelt jouw doelen voorop. Zo is daar iedere keer ruimte om even te sparren en indien je een WordPress site hebt dan geeft hij je niet enkel advies maar hij kan tevens dit uitvoerende werk voor je verrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *